Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
TRAVAUX i PRACE RECZNE
20 mai 2009

Gâteau aux fraises-tort z truskawkami

G_teau_aux_fraises_1
Pâte./*/Ciasto
3 cuill.à supe d'eau chaude       /*/3
łyżki od zupy gorącej wody
3 oeufs                                 /*/3 jajka
1 paquet de sucre vanille         /*/1 paczke cukru waniliowegowaniliowego
150 g.sucre                           /*/150 dkg.cukru
150 g .farine                          /*/150 dkg.maki
1 1/2 cuill.a café de levure chimique /*/1 1/2 łyżeczki od kawy proszku do pieczenia
G_teau_aux_fraises_2
Battre les jaunes d'oeuf avec le sucre, l'eau chaude, le sucre vanille et la farine avec levure.
/*/Ubić  żółtka z cukrem,gorącą wodą,cukrem waniliowym ,mąką i proszkiem do pieczenia.

G_teau_aux_fraises_4
G_teau_aux_fraises_3 /*/Ubić białka na gęstą pianę i  dodać delikatnie do ciasta.
21805130
G_teau_aux_fraises_5jpgZagrzać piec th.180(albo th.6)Wlać ciasto do foremki i piec przez 25 mn.
G_teau_aux_fraises_6jpg Gdy ciasto jest upieczone zostawić aż wystygnie i potem przeciąć je na dwie równe części przełożyć.
G_teau_aux_fraises_7pg Ugotować  galaretkę .(Jeśli nie ma się galaretki mozna zrobić ją samemu ze syropu i 1/2 soku cytryny i 5 listków żelatyny.)
G_teau_aux_fraises_8pg
G_teau_aux_fraises_9jpg 1/Ubić 500cl. śmietany na gęsto ,dodać żelatynę i wyłożyć na połowę ciasta.2/Ułożyć truskawki 3/ zakończyć jeszcze raz kremem.4/Przykryć drugą  połową ciasta.
G_teau_aux_fraises_10jpg 1/ Ubić 1/4 śmietany na gęsto z 50 dkg.cukru.2/Zakryć wierzch ciasta śmietaną . Udekorować truskawkami i bitą  śmietaną .
                                 G_teau_aux_fraises_11jpg mediumkee03n5549859603d3dfa07221


Publicité
Commentaires
TRAVAUX i PRACE RECZNE
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 111 478
Publicité