Snikers
2,5 verre de farine */2.5 szklanki mąki
250 g.margarine */250 g.margaryny
3/3 verre de sucre en poudre* /3/3 szklanki cukru pudru
1cuil .à café de levure chimique */1łyżeczka proszku do pieczenia
4 jaunes oeufs */4 żółtka
Préparation;
1/
margarine /margaryna
+ farine +1cuil .à café de levure chimique / mąka+1łyżeczka proszku do pieczenia
Incorporez les jaunes à la farine et margarine.
/*Dodać żółtka
Mélange /*zarobić ciasto
2/
Préparer la pâte . Divisez en deux et faire cuire à une température de 180 degrés C pendant 20 - 30 minutes.
Przygotować ciasto kruche. Podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 180stopni C przez 20 - 30 minut.
Garniture /Decoracja
1/Cuire lait concentré sucre dans l'eau 3 h.(ne pas ouvrir la boîtes)
Gotowac słodkie mleko w wodzie przez 3h.(puszka musi być zamknięta)
Résultat/Rezultat
caramel
2/Fouettez la crème fraiche en chantilly .Incorporez peu à peu
le sucre glace et sucre vanillé.
/*Ubić śmietane z cukrem pudrem ,cukrem waniliowym(można dodać Fix )
3/Formez alors le gâteau:
1/
disposez confiture /*Na jedną część ciasta położyć konfiturę
2/
puis la crème fouettée /*potem ubitą śmietanę
3/
couvrir avec deuxième disque /*przykryć drugim krążkiem
Disposez caramel /*potem karamel
Amandes /*migdały
délicieux/bardzo fajny
BON APPÉTIT /*SMACZNEGO