13 mai 2008
Le lapin à la moutarde-krolik w musztardzie.Souite
Souite;
Pociąć mięso z królika na porcje.Obrać cebulę i pokroić .Rozgrzać masło z olejem i podsmażyć mięso na złoty kolor.Wtym czasie wymieszać w garnuszku 3 łyzki od zupy smietany ,2 łyżki musztardy i odłożyć na bok.Mięso podsmażone przełożyc do garnka posolić dodać pieprzu i posypać maką .Cebule i eszalotkę podsmażyć na złoty kolor w tym samym tłuszczu co smażyło sie mięso na złoty kolor.Gdy cebulka jest już podsmażona zalać ją bulionem potem wlać na mięso i gotować 5 mn.Po 5 minutach wlać do mięsa smietanę z musztardą i gotować na małym ogniu 1godz.Podawać z ryżem albo kluskami.
Publicité
Commentaires