Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
TRAVAUX i PRACE RECZNE
13 mai 2008

Le lapin à la moutarde-krolik w musztardzie.Souite

Souite;

Pociąć mięso z królika  na porcje.Obrać cebulę i pokroić .Rozgrzać masło z olejem i podsmażyć mięso na złoty kolor.Wtym czasie wymieszać w garnuszku 3 łyzki  od zupy smietany ,2 łyżki musztardy i odłożyć na bok.Mięso podsmażone przełożyc do garnka posolić   dodać pieprzu i posypać maką .Cebule i eszalotkę podsmażyć na złoty  kolor  w tym samym tłuszczu co smażyło sie mięso na złoty kolor.Gdy cebulka jest już podsmażona zalać ją bulionem potem wlać na mięso i gotować 5 mn.Po 5 minutach wlać do mięsa smietanę z musztardą i gotować na małym ogniu 1godz.Podawać z ryżem albo kluskami.DSC02902_4lapin_1DSC0282_3DSC02897_2

Publicité
Commentaires
TRAVAUX i PRACE RECZNE
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 111 448
Publicité